woensdag 3 juli 2013

Winnares K2 zoekt K3 Josje Huisman middelpunt van nieuwe K3-show


Nieuwkomer Josje Huisman, winnares van K2 zoekt K3, is het stralende middelpunt van de nieuwe K3-show, die zaterdag zijn première beleefde in Antwerpen.

Al bij haar eerste woorden klonk applaus en gejoel van het Belgische publiek voor de 23-jarige Amsterdamse. ''Een geweldige ervaring'', zei Josje Huisman na afloop.

De blonde danseres was vorige week zaterdagavond in een televisiehow gekozen als nieuw lid van de 'kleuterpopformatie' K3.

Zelf vindt ze niet dat de show geheel om haar gaat. ''De show draait eigenlijk om iemand die mijn plaats wil innemen. Dat past goed bij het verhaal van de laatste tijd'', zei Josje. In de show duikt een komische heks op die zogenaamd Josjes plaats wil veroveren. Ze heeft een plan om haar stem te stelen.

Sinds de tv-uitverkiezing zaterdag heeft Josje Huisman een cd ingezongen en vooral heel veel gerepeteerd. ''En veel gelachen'', voegt ze eraan toe. De danspasjes en zangnummers verliepen ogenschijnlijk vlekkeloos voor het publiek vol meisjes met paardenstaarten en ontbrekende melktandjes.

''Ik ben vooral blij dat het technisch allemaal werkte'', zei Karen Damen over het grote schuine podium, dat ook in de tv-show te zien was. De K3-meisjes balanceren daarbij op draaiende delen van het grote lichtgevende podium.

De K3-zangeressen Karen Damen en Kristel Verbeke ontkennen dat de verkiezing doorgestoken kaart was, om het Nederlandse publiek te bedienen. ''Het heeft juist een risico dat er een Nederlandse bij is gekomen'', zegt Karen.

''We waren al populair in Nederland als Vlaamse groep.'' En de vraag was of het Belgische publiek de Nederlandse wel zou waarderen, voegt Kristel daaraan toe.

''Bij de première blijkt dat gelukkig wel het geval. Het publiek riep luid ja, toen ik vroeg of ze Josje Huisman leuk vonden.''

Na de première in Antwerpen zal de toer van 16 oktober tot en met 20 december te zien zijn in Enschede, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Zwolle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten